hits

London Collections Men

En ny start

Dette innlegget blir på mange måter min første leder.

Tirsdag 12. januar lanserer vi Side3 Stiltips (S3): Norges egen nettside for herremote.

 

Når jeg nå går inn i stillingen som moteansvarlig i Side3 - Norges største magasin for menn -  er det med stor stolthet og en god dose frykt. Stolthet fordi det er en glede å få lov til å lede en nysatsning på et felt som vokser så enormt raskt. Frykt fordi det ligger et stort ansvar i å forsøke å tilpasse produktet på en måte slik at flest mulig skal kunne ha glede av det.

En ting er likevel klart: Det er fryktelig spennende. Og det er virkelig på tide.

 

Det er på høy tid at mannfolk med interesse for stil blir tatt på alvor, og får et tilbud hvor de kan finne det perfekte antrekket, de største trendene, de beste butikkene, og de viktigste motenyhetene. 

Da jeg begynte i Mediehuset Nettavisen med ansvar for kommersiell mote og shopping, uttrykte jeg tidlig at jeg ønsket å starte en satsning myntet kun på menn. Flere var skeptiske til om det var et marked for det i Norge. Men jeg ga meg ikke, og fortsatte å pushe på for å kjøre mer herrestoff.

Og jeg føler jeg har lov til å si at det har funket.

 

Det siste året har inntektene for mote i Mediehuset Nettavisen tredoblet seg, i takt med at vi har hatt mye større fokus på mote for nettopp menn. Det er tydelig at norske menn er interessert i hvordan de kler seg.

 

"Fashions fade, style is eternal" er en velkjent klisjé. Sitatet skal komme fra den avdøde designeren Yves Saint Laurent, og om jeg får lov, vil jeg gjerne diskutere det en smule.

Motene og trendene falmer kanskje etterhvert, men det som er spennende med faget er at de som regel vender tilbake - ofte i ny innpakning.

 

Denne sesongen har vi innhentet trender fra mange tiår tilbake. Motebildet har handlet mye om 70-tallets rock-look, med grafiske elementer, og for gutta har dette skjedd i samspill med 40-tallets vide ullbukser og dresser. Utover våren og sommeren kommer vi til å avlegge 90-tallet et besøk, samt atter en gang titte ut over europeiske grenser - nærmere bestemt mot Asia.

Apropos Yves Saint Laurent er han blant annet kjent for at han i 1966 introduserte smokingen for damene, og dermed åpnet opp for androgynitet. Han var også en av få som hentet mye inspirasjon fra steder langt utenfor Europa. Begge disse trendene har nå fått en gjenopplivning, også på herrefronten.

Et sted på veien skiftet det androgyne bildet over fra å bare handle om at damene kunne gå i guttas klær, til at store motehus som Gucci og Burberry har åpnet opp for at menn skal kunne bruke både rysjer og blonder. Kanskje ikke noe for alle, men da kan man trøste seg med at moten svinger konstant. Style is eternal, og du skal få lov til å beholde din egen stil.

Men du skal samtidig få muligheten til å bli inspirert til å utvide repertoaret ditt.

 

Min jobb er å opplyse deg både om hva designerne foreslår, og samtidig komme med forslag til hva både jeg og resten av teamet mener kan se bra ut på menn. Med Side3 Stiltips håper vi at vi kan bringe moten tilbake til norske menn. At vi gutta i Norge kan vise at vi også er på samme stilnivå som våre skandinaviske naboer, og ikke minst resten av den moderne verden. For vi har absolutt muligheten og ressursene til det.

 

Jeg gleder meg til lanseringen av S3 neste tirsdag, og krysser fingrene for at du kommer til å finne noe du liker der. Og husk: Det er alltid lov å si ifra, korrigere og etterlyse.

Rett før vi åpner portalen går turen til London, til herrenes egen moteuke, London Collections: Men (LC:M). Her skal vi finne mer inspirasjon og hente inn informasjon til deg, samt gjøre en rekke store og spennende intervjuer, som vi gleder oss til å servere deg fremover.

Kanskje du kommer til å besøke S3 daglig, kanskje ukentlig, kanskje nesten aldri. Vit at du uansett alltid er hjertelig velkommen.

Tusen takk for at du vil være med videre.

 

Daniel

  

Klikk her for den nye bloggen

 

 

Instagram: @danielbratterud

 

Klassiske herretrender på London Fashion Week

De fleste har vel hørt om det erkebritiske merket Barbour, som er kjent for sine klassiske ytterjakker med vokset overflate. Jakkene er vilt populære både i det britiske aristokratiet samt hjemme i Norge, hvor de ofte er å se på menn med sans for kvalitet.

Vi er som kjent i London, for herrenes egne Fashion Week (LCM), og siden den britiske hovedstaden ofte er kjent for villere og mer utforskende mote, var det godt å se at et så klassisk merke som Barbour fortsatt leverer.

Noe av styrken til Barbour ligger i klassisk design med fokus på detaljer. Her er det ofte materialene som står i fokus, og ikke minst fôret. Merket handler ikke om å skryte av logoer og ekstrem design, men heller om uslåelig kvalitet, og spesielt fôr i mønstre som representerer britisk historie.

Høst- og vinterkolleksjonen er tredelt, i seksjonene Night Watch, Ancient Tartan og samarbeidet Barbour x White MountaineeringNight Watch er inspirert av den britiske marinen på slutten av 1800-tallet, og hver jakke er oppkalt etter klokkene som regulerte seilernes vaktskift ombord. Her leverte Barbour mye sort, med innovative, tekniske stoffer, større variasjon i lengder og detaljer i lommer og glidelåser. De voksede jakkene er selvsagt vanntette, og en ekstra detalj er at tartan-mønsteret er det som ble brukt av 3. bataljon i the Royal Regiment of Scotland.


Ancient Tartan fokuserer på et av de mest eksklusive tartan-mønstrene i Barbours jakkefôr fra storhetstiden på 90-tallet. Designet kommer fra Ayrshire-distriktet på den skotske vestkysten, hvor familienavnet Barbour stammer fra, helt tilbake til 1300-tallet. De sofistikerte fargene som går igjen er toner i gult, krem og grønt, pakket inn i en elegant silhuett

 

Barbour x White Mountaineering er en kapsulkolleksjon (nå i sin fjerde sesong), som er umiskjennelig Barbour, med White Mountanerings signaturstil. Her er det en større bruk av farger og print, med et klassisk fôr i Barbour-stil.


Og mens vi venter på at AW16-kolleksjonen skal komme i butikk, er dette noen av mine klare favoritter man kan få tak i akkurat nå:

 

Meeting Lucky Blue Smith in Berlin

Som eneste norske journalist var jeg så heldig å bli invitert til Berlin for å intervjue (sjølvaste) Lucky Blue Smith.

Fyren er jo en legende, selv om han bare er 17 år. Kanskje det var derfor han var så lugn og chill.

Egentlig fikk jeg 15 minutter til å intervjue ham, men vi hadde det så lættis på intervjuet at vi ble sittende i 35 minutter og bare le og kjase om vær og vind.


Etter det ble jeg innlosjert på Waldorf Astoria, i ei "litta" suite i 11. etasje, med utsikt over Zoologischer Garten og resten av Berlin.

Turen ble betalt av Zalando

 

 

/Arrival at Waldorf Astoria Berlin/


/Lucky Blue Smith & me/

 

Senere på kvelden var jeg på middag på Cooks Connection med Lucky Blue, folkene fra Zalando, og modell-legende og Chanel-musen Caroline de Maigret.

Jeg satt ved siden av Caroline og ovenfor Lucky Blue, og det var hyggelig å få tilbringe kvelden med to så inspirerende motepersonligheter utenom jobb også.

 

Alt i alt var det en helt awesome tur, og hvis du vil se intervjuet kan du lese hele her.

Her er også noen bilder fra turen:

 

/Dinner at Cooks Connection Berlin/


/Caroline de Maigret & me/
/Breakfast in bed Waldorf Astoria style/

 

/Guerlain Spa//Berlin view from the library at Waldorf Astoria, with Camilla Jordal, who interviewed Caroline/ 


/Berlin Wall/

//Sunglasses: Dior / Jacket Gina Tricot / Shirt: Ralph Lauren //


/Coffee Break//En route to the hotel/

//Sunglasses: Dior / Jacket Gina Tricot / Shirt: Ralph Lauren //

 

Sexy surprise from London

I London møter man en del designere, og spesielt på utstillingene og afterpartyene får man tid til å bli bedre kjent.

Og i dag kom det en liten overraskelse i posten: Favoritt-badeshortsen jeg falt for fra Boardies, under British Fashion Council sin exhibition - en Shortie Length BS17.

Det nye, britiske merket har fokus på en hedonistisk og sexy livsstil, og er blant annet eksklusiv leverandør av badetøy til Shoreditch House sitt berømte takbasseng.

 


 

Jeg skal legge ut noen bilder av den i bruk på Ibiza etterhvert. Må bare komme meg i samme form som gutta i lookbooken først..

  

During London Fashion Week I got to know a few designers, and at the exhibitions and afterparties one really gets to know each other even better.

Today I received a little parcel in the mail: A Shortie Length BS17. My favourite swimming trunks from Boardies, who I met at British Fashion Council's exhibition.

The new British brand focuses on a hedonistic and sexy lifestyle, and are the exclusive supplier of bathing shorts for the famous rooftop pool at Shoreditch House.

I can't wait to use it, and will make sure to post some images of it from Ibiza. Just have to get in the same shape as the lookbook models first...

 

Instagram: @danielbratterud

 

Slik blir trendene for gutta

Moteukene for herrene er over for denne gang, og trendene for vår og sommer 2016 er foreslått av designerne.

I år var jeg på plass i London, men moteukene fortsatte både i Paris, New York og Milano (og til en viss grad i Firenze under Pitti Uomo, som blant annet inkluderte Moschino-showet for menn)

Og det er noen trender som stikker seg ut, som vi fint kan skrive oss bak øret og huske når vi skal planlegge garderoben for SS16.

 

Semsket skinn

Semsket skinn, og da spesielt skinnjakker har vært i motebildet allerede en stund nå, men vil komme enda sterkere tilbake i 2016. Det er også verdt å merke seg at også skjorter i semsket skinn vil figurere i motebildet allerede fra høsten og utover tjueseksten.

 
Dunhill, Gieves & Hawkes, Officine Generale, Belstaff. Foto: Produsentene

 

Kortere bukser

Dressbuksa forblir minst like populær som jeans neste vår, og kan kombineres med alt fra skjorter og poloskjorter til tees, singleter og gensere.
Dette er kanskje ikke noe nytt, men buksene blir stadig kortere, og anklene skal definitivt synes fremover. Slim-varianten er den som gjelder.

 

Missoni, Burberry, Canali, Calvin Klein. Foto: Produsentene

 

Grått

Selv om det er vår og sommer vil gråtonene fra høst og vinter dominere trendbildet også de varme månedene av 2016. Ton-i-ton er måten å gjøre det på, og varier også mønstre og materialer i samme look.

 

Versace, Calvin Klein, Paul Smith. Foto: Produsentene

 

Grønt

Det samme gjelder for grønt, men da gjerne med kontrasterende farger som beige, blått, sort og mørkebrunt.

 

Prada, Burberry, Canali, Burberry. Foto: Produsentene

 

Blomstermønstre

Mønstre fortsetter også neste år, og da gjerne i Østen-inspirerte varianter à la Chinoiserie.

 

Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Valentino, Dolce & Gabbana. Foto: Produsentene

 

Bomber jackets

Bomber-jakka har kommet for å bli, og både helt enkle varianter og mønstrede versjoner er lov, i alt fra skinn og bomull til silke.

 

Dolce & Gabbana, Burberry, Canali, Versace. Foto: Produsentene

 

Slitte jeans

Distressed jeans vender også tilbake, og slitte, opprevne og lappede olabukser kommer til å figurere i butikkene neste år.

 

Calvin Klein, Philipp Plein, Dolce & Gabbana, Tiger of Sweden. Foto: Produsentene

 

Blonder

Jada... Blant annet Moschino, Gucci og Burberry viste blondeskjorter på gutta på catwalken for neste år. Mer om det i innlegget under..

 

Gucci, Burberry, Gucci, Burberry. Foto: Produsentene

 

Instagram: @danielbratterud

London Collections Men: Nigel Cabourn SS16

Nigel Cabourn viste en kort og nautisk kolleksjon i The Army Gym i Covent Garden. Jeg rakk heldigvis en tur innom, men bildene ble så som så..

Her er et par eksempler på hvordan Cabourn vil at vi skal kjøre sjøfartsstilen neste sommer. Ser for meg at denne stilen kan passe godt på late sommerdager ved en av Norges mange kystperler.

 

Nigel Cabourn showed a nautical collection in The Army Gym in Covent Garden. Luckily I had time for a quick pop-in, but the pics don't do the collection service.

This time Cabourn showed a nautical collection perfect for the maritime style prominent in both the Norwegian and British coastal areas.

 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud

 


London Collections Men: BERTHOLD SS16

Er det en ting jeg digger med den britiske moteuken er at det er en så enorm variasjon i stiler og merker. London har virkelig alt, og det spenner fra ærverdig og herskapelig dressmote til avant-garde og spennende innovasjon. Her er noen av mine favoritter fra BERTHOLD SS16-presentasjonen, som ligger under sistnevnte stilart. Dette er Raimund Bertholds andre kolleksjon vist på LC:M, og den moderne og tekniske kolleksjonen var inspirert av artisten Klara Lidén.

Her er noen av plaggene vi ble presentert på Berthold SS16. De hadde for øvring visningen i The Swiss Church. Virker som om kirkeshow er det nye utover de norske landegrensene også.

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud

 

If there is one thing I love about London fashion week, its its enormous variation in both brands and styles.

London really does have everything, and the fashion spans from suited stylishness with flamboyant dandies and prepped-up businessmen to avant-garde and innovative designs with technical fabrics in vivid colours. Raimund Berthold's latest collection was definitely part of the latter trend, with his technical and modern collection inspired by artist Klara Lidén.

Here are some of my favourites from the BERTHOLD SS16 collection.

 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud

London Fashion Week Streetstyle - LC:M SS16 Menswear

Her er noen flere streetstyle-bilder jeg tok mellom shows og presentasjoner da jeg var i London denne uken.
London har den todelte stilen med superstilige suits på den ene siden og innovativt og hipt på den andre. Flere bilder kommer.

When I was in London I took the opportunity to take som streetstyle shots as well. Here are a few of them. More to come. London sort of has two different styles, with super dresses-up suit outfits on the one hand and innovative and hip on the other. More to come.

 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud